0 izdelkov - 0 € Blagajna

Izjemne školjke – izkušnje

Poglejmo si nekaj primerov in pričevanj koristnosti uživanja školjk. Kakor je znano in dokazano so školjke bogat vir različnih snovi, ki jih telo in s tem celice učinkovito uporabljajo kot gradnike. Nemara so školjke nekoliko prezrte zaradi nekdanjega slovesa eskotičnosti in cene, zlasti v restavracijah in niso blizu celinskemu načinu prehranjevanja. Vendar pa se to v zadnjem času spreminja. V kolikor vam školjke kot del jedilnika, na krožniku niso privlačne, lahko sedaj dobite koncentiran prah ostrig ali zeleno ustih školjk v kapsulah. Lahko jih uporabite kot zdrav dodatek morskim jedem – testeninam, rižotam ali pa za jih zaradi določenega razloga neko obdobje redno jemljete v kapsulah.

G. Pahor B. iz Ajdovščine: ” Imam dolgoletne probleme s sklepi, z mišičjem dlani, menda je to artritis. Poskusil sem že številne prodkte a sem ugotovil, da mi uživanje zeleno ustnih školjk in občasno tudi ostrig dobro vplivata na lajšanje simptomov in siceršnje počutje. Dlani in roke skorajda ne bolijo več in gibljivost je precej boljša”

Ga: Božič G. iz Ljubljane: ” V razmiku nekaj tednov sem imela dve identični operacije na očeh zaradi težav z mreno. Pred drugo operacijo in po njej sem uživala ostrige v prahu OysterMax in je bilo stanje po drugi operaciji precej manj obremenjujoče, kakor po prvi. Zato verjamem, da ostrige v prahu pripomorejo k zmanjšanju stresa, kakor navaja to proizvajalec teh kapsul.”

G. M.V. iz Ljubljane.: “Zaradi športa v preteklosti sem v zadnjih letih imel vedno večje močne bolečine v zapestju in kolenu, zlasti s prihodom zime. Nič ni pomagalo. Ko pa sem lani pričel z občasnim uživanjem kapsul ostrig in zeleno ustih školjk, pa teh težav ne poznam več. oziroma so izjemno občasne in minimalne v primerjavi s prej.”