0 izdelkov - 0 € Blagajna

Ste vedeli, da raka lahko izklopite?

izklopite-raka

Resnično, to tezo je dokazal prof. dr. Colin Campbell in jo podrobno opisal v svoji knjigi Kitajska študija. Njegova knjiga je najobsežnejša študija v zgodovini človeštva o vplivu hrane na zdravje, opisuje pa tudi ozadje oz. prizadevanja interesnih skupin, ki nočejo, da potrošniki vedo preveč o  mleku, mesu in zelenjavi s trgovskih polic. 

Torej, če se osredotočimo na raka in vemo, da so ključni dejavniki zbolevanja način prehranjevanja, življenjski slog, telesna aktivnost, reguliranje stresa in genetika potem ga res ne bi smelo biti tako težko izklopiti. Prehrana, življenjski slog in telesna aktivnost so stvar lastne odločitve in jih lahko spremenimo dobesedno čez noč. Ustrezen življenjski slog in telesna aktivnost avtomatično vodita k zmanjševanju stresa, tako da ostane samo še genetika, na katero naj direktnega vpliva ne bi imeli. Mogoče res, ampak preberite odkritje prof. dr. Colin Campbella:Odkrili smo, da nizek vnos beljakovin zmanjšuje razvoj raka in na več načinov deluje sinhrono. Kot da to ne bi bilo dovolj, smo še odkrili, da visok vnos beljakovin, ki presega količino, potrebno za telesno rast, razvoj raka celo spodbuja. Pospeševanje raka smo lahko nadzorovali preprosto s tem, da smo spreminjali količine beljakovin, ne glede na izpostavljenost rakotvornim snovem. Kot bi vklapljali in izklapljali stikalo za luč. Dejavnik, ki je v tem primeru spodbujal raka, so bile beljakovine v kravjem mleku. Mojim kolegom je bilo izjemno težko sprejeti že to, da bi beljakovine lahko spodbujale razvoj raka, in to beljakovine kravjega mleka … Sem nor?”

Se pravi, tudi če ste imeli ali imate v družini raka ali kakšno drugo bolezen, lahko s pravilno prehrano odločilno vplivate na to ali se bo bolezen pojavila ali ne. Pravilna prehrana pa kot po pravilu vodi k bolj zdravemu življenjskemu slogi, telesni aktivnosti in zmanjšuje negativne posledice stresa. O kravjem mleku pa v eni od prihodnjih objav.